Salam yer semua...sorry la sebab hanna dah makin jrg update blog hanna memandangkan komitmen kerja yang makin banyak.

143, cintakah? - akan di 'hold'.harap semuanya bersabar.

KP - Hanna akan cuba masukkan n3 seterusnya tapi mungkin mengambil masa juga.

иєω єитʀγ :


Cerpen : Al.Fa

KP : Kali Pertama **new..harap dapat mengubat kerinduan pembaca KP..(de ker org yg baca?hahaha)

Lυν,

♥♥Hαηηα


Wednesday, December 24, 2008

opps..not him 12!!

Mata Ann masih terkebil-kebil walaupun jarum jam sudah menandakan pukul 2 pagi.Hari ini, ada dua kejutan untuk dirinya..dia benar-benar letih..Terbayang di matanya saat..

'Hai.'

Suara itu...janganlah dia..aku belum cukup kuat lagi untuk memandang wajahnya...

'Hai.Oh, Aliff rupanye?Sorang saja ker?'

Ramah Nora membalas sapaan Aliff. Alu masih kaku tanpa reaksi.

'Sorang.Tahniah,Nora!'

'Thanks.'

'Kawan kau ni memang pemalu ker?Tak pandang aku pun?'

Dush...Nasib kaulah Ann, rupa-rupanya dia dah tak ingat siapa pun Ann Nurissa.Perlahan Ann memandang Aliff..Aliff terpana..

'Ann.'

'Yeah.Wife mana?'Sinis.

'Apa khabar Ann sekarang ni?'

Aliff tak dapat menahan hati untuk membelek wajah Ann yang makin comel dan ayu pada pandangannya.

'Seperti yang kau lihat sekarang ni.Kalau aku sakit, takde la aku tercongak kat sini.'Ann menjawab selamba.Amik kau sedas..

'Akak Nora, mana nyer bakal hubby akak tue.Iza tak sabar nak jumpa nie.'

'Jomlah Ann.Thanks for coming Aliff.'

Nora cepat-cepat menarik tangan Ann yang masih tak puas hati jer.Nasib baik Iza pandai mengalih topik setelah melihat situasi yang menegang antara Ann dan Aliff.Mereka menuju ke arah tig orang jejaka yang asyik bersembang.

'Hai, sayang.Kenalkan bestfriend Ra ngan adik dia.'

Nora sengaja nak mengusik Adam yang kelihatan segak memakai baju Melayu warna ungu lembut itu.Adam menoleh dan memandang ke arah bestfriend tunangnya.Lama dipandang wajah yang cemberut dan masih memandang ke satu arah.Cuba dicerna dan....

'Ann Nurissa!Is it you?'

Ann segera menoleh bila mendengar namanya diperdendangkan.Memandang hairan.

'Yup.'

'Ann, ni lah tunang aku.Handsome tak?

Ann pandang muka Adam lama..dah handsome pulak mamat skema nie..hehe..

'Mamat Skema?Is it you?'

Ann mengaduh perlahan bila ketam batu Nora berjalan di pinggangnya.

'It's ok.'

'Opps..lupa pula nak introduce member Adam..Ni Zack..Luq.'

Ann terkejut. Ish..sana sini, ada jer muka mamat kerek ni menyelit sama..

'Hai.'

Ann hanya menggangguk.

'Jomlah kita pegi bersantap kat khemah 5 star tu haa..'kata Nora.

Mereka berjalan seiring dan Nora menarik Ann untuk berhenti sekejap.

'Kau dengan Luq tu ade apa-apa ker?Sedondon jer aku nampak.Dah kenal ke?'

Soalan bajet comel betul Nora nie.Aku pun baru sedar yang baju aku dan mamat kerek tu sama jer. Tidak dinafikan dia nampak handsome berbaju melayu. sweet jer..

'Takdelah..memandai jer.'

Ann memeluk teddy bear kesayangannya..Bila difikir kembali,

'Mungkinkah dia?'...................... Ann takut untuk memikirkan kemungkinan itu..

3 comments:

  1. hu~
    nerv0us tuhs>>>
    hak3...
    amek ko sedas aliff!!!
    har3!..

    ReplyDelete
  2. addooyy...
    aku plak yg gabra bace cite nieh..
    isk2...

    ReplyDelete

Any comments really appreciated!