Salam yer semua...sorry la sebab hanna dah makin jrg update blog hanna memandangkan komitmen kerja yang makin banyak.

143, cintakah? - akan di 'hold'.harap semuanya bersabar.

KP - Hanna akan cuba masukkan n3 seterusnya tapi mungkin mengambil masa juga.

иєω єитʀγ :


Cerpen : Al.Fa

KP : Kali Pertama **new..harap dapat mengubat kerinduan pembaca KP..(de ker org yg baca?hahaha)

Lυν,

♥♥Hαηηα


Friday, September 11, 2009

Kisah Maharani part 16

~Zaty vs Taufik~


Izzatie berjalan lemah di taman yang berdekatan kawasan dia, bosan.Mesej Nadzirah pula tak direply.Maharani pula sure kat tadika.

‘Ahh, bosannya.’

Meletus keluhannya.Kaki melangkah perlahan mengikuti trek jogging di situ.Ipod dihidupkan, earphone di sumbat ke telinganya.Lantang suara Taylor Swift mendendangkan lagu ‘You’re Not Sorry.’Perlahan dia duduk di bangku yang berhampiran.

‘Baik aku layan lagu nie.’

Matanya dipejam, telinganya mendengar.Mulutnya terkumat-kamit turut sama mengalunkan lagu tersebut.

All this time I was wasting

Hoping you would come around

I've been giving out chances every time

And all you do is let me down

And it's taking me this long

Baby but I figured you out

And you're thinking we'll be fine again

But not this time around

Taufik berlari setempat di atas trek jogging yang disediakan.Dah lama rasanya tak exercise macam nie.Berlari sambil menikmati keindahan semulajadi di sini. Lariannya semakin perlahan bila matanya menangkap susuk seorang gadis yang sedang memejamkan matanya di salah satu bangku di taman itu.

‘Ai, takkan pepagi macam nie pun ada yang dah tangkap leleh kat sini.’ Getus hatinya.

Semakin kakinya menghampiri gadis tersebut, semakin dia rasa kenal.Digaru kepalanya.

‘Here I come.’

Bisik akal nakal Taufik.Pandangannya tepat pada wajah yang masih terpejam itu.Baru dia teringat sesuatu..

‘Oh no,minah hot tempered!Apa pula dia buat kat sini?Takkan dia tinggal kat kawasan nie jugak.’

Taufik garu dahi pula.Izzatie yang masih tak menyedari masih memejamkan matanya.Nyanyiannya disambung.

You don't have to call anymore

I won't pick up the phone

This is the last straw

Don't wanna hurt anymore

And you can say that you're sorry

But I don't believe you baby

Like I did before

You're not sorry, no, no, no, no

Looking so innocent

I might believe you if I didn't know

Could've loved you all my life

If you hadn't left me waiting in the cold

Perlahan bibir Taufik mengulum senyum melihat gelagat Izzatie tika ini.

‘Kan lebih innocent dan comel muka kau tika nie minah hot tempered berbanding masa kau tengah hot.’

Punggungnya didudukkan di sebelah Izzatie, pada hujung bangku sebelah kanan.Izzatie di hujung sebelah kiri.Sekali pandang macam pasangan kekasih yang sedang bergaduh pula.Taufik menahan sengih nakalnya.Muka Izzatie dipandang lama.

And you got your share of secrets

And I'm tired of being last to know

And now you're asking me to listen

Cause it's worked each time before

But you don't have to call anymore

I won't pick up the phone

This is the last straw

Don't wanna hurt anymore

And you can tell me that you're sorry

But I don't believe you baby

Like I did before

You're not sorry, no, no, oh

You're not sorry, no, no, oh

Lembut suara Izzatie yang mengalunkan lagu ‘you’re not sorry’ turut sama membuai Taufik.

‘Kalau dia bercakap lembut macam nie kalau cakap dengan aku, sure aku cair punya.Nie tak, asyik nak hot jer.Sesuai sangatlah gelaran hot tempered tue dengan kau.’

Izzatie merasakan ada penghuni yang sama melepas lelah mungkin di bangku yang didudukinya.Tapi dia malas nak membuka mata.Dibiarkan.

You had me falling for you honey

And it never would've gone away, no

You used to shine so bright

But I watched all of it fade

So you don't have to call anymore

I won't pick up the phone

This is the last straw

There's nothing left to beg for

And you can tell me that you're sorry

But I don't believe you baby

Like I did before

You're not sorry, no, no, oh

You're not sorry, no, no, oh

No, oh, no, oh, no oh

Whoa, no, no

‘Oh no, apahal hati aku berdetak semacam nie?’

Taufik tekap tangan ke dada.Namun matanya masih menatap seraut wajah di depannya.Tak ingin waktu berlalu.Alunan suara itu meresap ke hatinya.

‘You’re not sorry..’

Izzatie membuka matanya dan pandangan dikalihkan untuk melihat siapakah yang duduk di sebelahnya.Matanya membulat, wajahnya memerah.

‘Kau?’

Taufik terkejut.Tangannya segera dialihkan.

‘Yup.Aku.’

‘Apa kau buat kat sini?’

Soalan bodoh terbit dari mulut Izzatie.

‘Main bowling.’

Sepatah dijawab Taufik.Sudah gaharu,cendana pula.Sudah tahu,, bertanya pula.Sengih bermain di bibirnya.

‘Owh.’

Izzatie masih blur.Tak percaya mamat angina taufan yang duduk menjadi jirannya sejak entah berapa lama di situ.Serentak wajahnya memerah, teringatkan sesuatu.

‘Oh tidak, mesti dia mendengar aku menyanyi tadi.Malunya.’

Izzatie pantas angkat dari bangku tersebut, ingin berlalu.Malu doh.Malang tidak berbau, entah macam dia tergelincir, dicapai saja apa yang dapat untuk dia berpegang.

‘Chup.’

Dua pasang mata berpandangan.Tak menyangka.Rupa-rupanya Izzatie berpegang pada bahu Taufik, Taufik pula tak bersedia,maka….

‘Arghh..’

Pelukan Taufik di pinggangnya dileraikan secepat mungkin.Izzatie kendas bibirnya.Taufik turut sama mengendas bibirnya.

‘Kau..eyh.’

‘First kiss aku tue.Uwaaa....’

Izzatie merungut dalam hati.Hatinya melalak menangis.

‘Bukan salah aku.’

Taufik membela diri. Dia sendiri pun tak menyangka akan terkiss Izzatie.First kiss aku tue…Walaupun aku selalu couple tapi first kiss tue untuk bakal wife aku laa....

‘You’re not sorry, angin taufan.Forever.’

Izzatie berlari pulang selepas itu.Air mata berlinang di pipi.

‘Mama…oh tidakkkkkkkkkkkkk..Mamat angin taufan ambik first kiss aku.Hilang 99% kesucian bibir aku...tidakkkk..’

Taufik yang ditinggalkan hanya mampu memandang.Dipegang bibirnya.Masih tak percaya dengan apa yang berlaku.

‘First kiss aku hilang….minah hot tempered yang rasmikan..Tidakkkkk!!’

Terduduk kembali di bangku.Dipegang hatinya yang kembali berdetak semacam.

‘Ish, kenapa nie?Harus check pergi klinik agaknya.’

**


Nadizrah pandang wajah kelat Izzatie di depannya.


'Sorry Zaty, bukan aku tak nak temankan kau pergi taman tadi, aku temankan mama aku pergi klinik tadi.'


Izzatie masih masam mukanya.Bukan dia merajuk dengan Nadzirah tapi selebihnya dia bengang dan marah pada Taufik.


'Zaty..sorry okay.Aku belanja ais krim, nak?'


Nadzirah masih cuba memujuk Izzatie yang ketara murung wajahnya.


'Emm.'


'Rasa nak tumbuk-tumbuk jer muka angin taufan tue..tapi bukan ker aku yang berpegang pada dia..oh tidakkk.' Izzatie keluhannya.Nadzirah makin pelik.


'Zaty, kau ada apa-apa nak share tak?'


Nadzirah guna cara lembut nak mengorek kenapa muka Izzatie tak ceria.


'Nope.Jom, kau nak belanja aku aiskrim kan?'


'A'ah..jomlah,...tapi kalau kau ada apa-apa masalah, aku sentiasa ada tau..Wany juga...'


Izzatie peluk bahu Nadzirah dan tersenyum.

4 comments:

  1. huaaaaaaaaaaa....

    hahaaa..
    terasa akuh..nseb bek tade kawan nme taufik..
    ekekee..

    ReplyDelete
  2. ahahhaha..zaty nie ade-ade jer la..akk pul tsengih..^-^

    ReplyDelete
  3. wooooo
    zatie dh dpt first kiss.
    HAHA
    -na'dz

    ReplyDelete

Any comments really appreciated!