Salam yer semua...sorry la sebab hanna dah makin jrg update blog hanna memandangkan komitmen kerja yang makin banyak.

143, cintakah? - akan di 'hold'.harap semuanya bersabar.

KP - Hanna akan cuba masukkan n3 seterusnya tapi mungkin mengambil masa juga.

иєω єитʀγ :


Cerpen : Al.Fa

KP : Kali Pertama **new..harap dapat mengubat kerinduan pembaca KP..(de ker org yg baca?hahaha)

Lυν,

♥♥Hαηηα


Friday, September 11, 2009

Kisah Maharani part 17

**Aha, gadis misteri**



Luqman Hafizi menghadap laptopnya, yahoo messenger terpampang di depan mata.Dilihat list yang online.Segera ditukar status ym nya..'Aha, where are you?’

‘Ish, mana pulak Aha nie..dah beberapa hari tak online?’

Dia berbicara sendiri.Aha, gadis yang dikenali melalui facebook itu amat misteri tapi amat memahami dirinya.Aha lah tempat dia melepas masalah dan maybe boleh dikatakan sahabat karib sibernya.

Buzz…

Luqman Hafizi terkejut.Matanya melihat siapa yang mem’buzz nya.Aha?She’s invisible..

Aha : Slm..looking 4 me?he2

Luqman Hafizi tersenyum.Aha memang nakal.Dia pun tak kurang nakalnya, mungkin sebab itu dia bertahan chatting dengan Aha, malah dah hampir 4 bulan mereka chatting di dunia maya.

'W’slm..Yup..where r u, dear?Miss u..:) '

Luqman Hafizi tersengih memandang balasannya.Menanti balasan Aha.

Aha : Eww..jiwang arr…so, kenapa cari aku nie?Masalah darurat mana pula kali nie?

'Sepert biasa..my love life..'

Aha : U mean tentang Nur la nie?Kenapa pula kali nie??

'That day aku tengah breakfast dengan dia..tetiba ada one guy sapa kitorang..Nur kelihatan weird..mukanya berubah..that guy juga pelik semacam..Macam ada something wrong somewhere jer'

Luqman Hafizi luah nafas lega.Dia tak mudah meluahkan masalahnya pada sesiapa tapi dia amat selesa meluahkan pada Aha, gadis misteri yang memahami dan ada saja idea mengenakan dirinya.

Aha : Owh I see..kau pula rasa macam mana?Dari pandangan mata kau sebagai seorang lelaki?

'I felt nothing..aku sedar juga Nur makin berubah lately..aku memang cintakan dia..tapi kebelakangan nie..aku sendiri tak faham. I just don’t know..Nur dan that guy pun macam ada special semacam jer'

Aha : Special semacam?I didn’t get it

Luqman Hafizi tersenyum.Satu lagi pasal Aha nie, blur sesangat kadang-kadang.

'Special la…kau faham-fahamla Aha…'

Aha : Ok..kau takde rasa jealous ker?Takkan girlfriend kena sapa..kau tak terasa?

'A bit. She said that was her cousin'

Aha :Oo…no wonder la kalau ada special tue..Come on, tak payah nak fikir banyak-banyakla..

Luqman Hafizi tersengih.Bersetuju dengan apa yang disebut oleh Aha.

'Ok..got it..thanks dear..**wink2**'

Aha : haha..aku nak Tanya nie..kalau gf kau ada special relationship dengan cousin dia tue..kau nak buat macam mana?

Luqman Hafizi memandang ke luar jendela rumahnya.Memikir.

'I don’t know Aha..It’s complicated to think of. Baru aku teringat, kau ingatkan minah yang selalu bergaduh dengan aku tue'

Aha : Yup.why?

'She said something weird..Dia kata aku ditipu gf aku..tapi…dia tak terangkan tipu macam mana?'

Aha : Wow…korang dah berbaik ker?Sounds good..

'Berbaik..minah tue hanya tahu mengacau bilaukan hidup aku jer..'

Aha : Tak baik kata macam tue…mana tau nanti pasangan yang selalu bergaduh akan berakhir dengan cinta

Luqman Hafizi lepas ketawanya.Aha, she’s funny.

'Aha…funny weyh…minah tue..huh…Lebih baik aku jatuh cinta pada kau saja Aha..*smile*


Aha :Lawak sangatla tue..kau jangan nak merepek tau.

'Kalau jodoh kita macam mana?'

Aha : Merepek la kau nie..mesti kau angau nie kat Nur...**grin**

'Aku sedarlah aku nie siapa...**sad**

Aha : Lawakla..sakit perut aku gelak tau..tukar topik, okay?

Luqman Hafizi dan Aha saling meluahkan apa yang mereka fikir dan apa saja yang berlaku dalam kehidupan seharian mereka.Begini mungkin lebih baik dari realiti sebenar kehidupan.Dunia Luqman Hafizi yang dihiasi oleh Aha.

‘Alangkah baiknya kalau Aha tue wujud..’

Luqman Hafizi tersenyum senang dan ym nya di offline kan.

**

‘Man, boleh tak kalau lepas nie kalau kita jangan terserempak dengan dorang tue?’

Taufik lepas kata.Luqman Hafizi blur, tak faham.

‘Dorang mana?’

Dahi dikerut.Taufik sengih.

‘Ala, minah-minah hot tempered tue.’

‘Owh..’

Baru Luqman Hafizi memahami apa yang diktakan Taufik.Kedatangan Taufik ke rumahnya malam itu, agak memelikkan dirinya.Dahla straight away sebut pasal Mrs Froggy and the geng.

‘Aku bengangla kalau nampak muka minah hot tempered tue.’

Taufik lepas ayat penyata.

‘Kau maksudkan Zaty ker?’

Luqman Hafizi serkap jarang.

‘Minah hot tempered tue nama dia Zaty erk?’

‘Yup, aku terdengar..’

Luqman Hafizi makin pelik.

‘Owh…aku tak suka minah tue..hot tempered betullah..tapi…’

Luqman Hafizi kalih duduknya menghadap Taufik.Taufik pula resah semacam.

‘Apa dia?’

‘Emm..adalah something happens..oh ya, kau rasa kalau hati kau berdetak semacam, ada sakit apa-apa tak?’

Taufik bertanya memandang Luqman Hafizi.

‘Hati berdetak semacam?’

Dahi Luqman Hafizi makin berkerut seribu.Pelik bin ajaib.

‘Yup.Hati aku berdetak semacam, aku risau kalau ada sakit apa-apa la.’

Taufik tayang muka comelnya di depan Luqman Hafizi.

‘Aku rasa…’

‘Rasa apa?’

Pantas dipotong ayat Luqman Hafizi…

‘Kau jatuh cinta.’

Dumm..umpama waktu berhenti..Taufik terjatuh dari sofa, terkejut dengan ayat penyata Luqman Hafizi.Luqman Hafizi cepat-cepat menolong Taufik dan mendudukkan nya semula di atas sofa.

‘Akuu…Ja..tuuhh cin..ta…?’

Dituding mukanya sendiri..Taufik melongo.Anggukan Luqman Hafizi melemahkan semangatnya.

‘No..no..tak mungkin.’

Taufik berbicara lebih kepada dirinya sendiri.

‘Masalahnya hati kau berdetak semacam bila pandang siapa?’

Luqman Hafizi bertanya.Taufik angkat bahu.

‘Nobody.’

Jawapan untuk menyelamatkan diri.Luqman Hafizi tak ingin mendesak.

‘Minah hot tempered tue? Dia….no..tak mungkin..rasanya minda aku dah tak sihat nie…’

Taufik menggeleng-gelengkan kepalanya.Tak ingin tahu.Tak ingin berfikir lagi.

3 comments:

  1. jgn fikir,,jgn fikir taufik..
    haha..
    spe aha tuh..?
    smbung2..

    ReplyDelete
  2. aha?sape aha tu?
    taufik dh jtuh?ahakzz
    comelcomel
    -na'dz

    ReplyDelete

Any comments really appreciated!