Salam yer semua...sorry la sebab hanna dah makin jrg update blog hanna memandangkan komitmen kerja yang makin banyak.

143, cintakah? - akan di 'hold'.harap semuanya bersabar.

KP - Hanna akan cuba masukkan n3 seterusnya tapi mungkin mengambil masa juga.

иєω єитʀγ :


Cerpen : Al.Fa

KP : Kali Pertama **new..harap dapat mengubat kerinduan pembaca KP..(de ker org yg baca?hahaha)

Lυν,

♥♥Hαηηα


Thursday, December 25, 2008

Seindah Kasih episod 1


Baik Nur Qazrina atau pun Nur Kasih, masing-masing tak nak mengalah. Dua- dua masih berebut baju kurung pemberian mama dalam bilik Kasih.

‘Bagi akak la, acik.’

‘Ni acik punye.’

‘Akak nak gak.’

‘Acik tak bagi.’

Masing-masing bergumpal di atas katil seperti nak WWE jer.Bilik Kasih dah ibarat tongkang pecah dek kerana masing-masing ligat mempertahankan kedegilan tahap karma.

‘Akak,acik punya la.Biol!’

‘Acik yang biol.Degil.’

Kedengaran pintu bilik Kasih dibuka dan suara nyaring Puan Izzah memecah pergelutan antara Qazrina dan Kasih.

‘Akak!Acik!Apa ni?’

Mata Puan Izzah menjegil memandang anak kembarnya yang yang masing-masing memegang bucu baju kurung biru tersebut.

‘Ma,akak nak amik baju kurung acik ni haa.’

Kasih mengadu dengan manjanya.Qazrina mencebik melihat gelagat adik kembarnya.

‘Akak, kan mama dah letak satu kat bilik akak tue.’

‘Really ma?’

Puan Izzah mengangguk dan Qazrina meluru memeluk mamanya serta berlari keluar ke biliknya.Ishh, anak-anak aku nie..ligat sangat.

‘Oh ya,acik bagitau akak ada secret admirer nak jumpa kat bawah.Cepat turun.’

‘Perintah akan dilaksanakan.’

Kasih membuat tabik spring kepada Puan Izzah yang hanya tersenyum memandangnya.Spontan dia berlari mencari Qazrina dan memekik..

‘Akak,mama suruh turun bawah.Ada secret admirer nak jumpa.’

‘Tak reti ker slow sikit volume suara tu.Akak belum pekak tau.Jom kita race sape lebih cepat sampai bawah.’

Apalagi.Kasih dan Qazrina race ke tingkat bawah dan menjerit riang melihat Mak Long dan Pak Longnya duduk di situ. Segera memeluk mereka.

‘Mak Long,acik winduuuuu.’

‘Pak Long, akak really missing u.’

‘Dah-dah duduk tu baik-baik sikit.’

Puan Izzah tergeleng-geleng melihat sikap kebudak-budakan Kasih dan Qazrina.

‘Mak Long,smart jer acik tengok ni.Nak pegi mana?’

‘Sorry sayang, last minute planning. Pak Long di transfer keja kat Paris. Jadi, nak fly la nie petang nanti.’

Tangan Puan Nazirah mengusap kepala Kasih yang masih memeluknya.Kasih memang agak rapat dengannya berbanding Qazrina.Tiba-tiba mata Kasih bersinar bak bintang kejora.

‘Acik ikut.Lagipun cuti sekolah nie.Tak pun biar mama uruskan perpindahan sekolah acik ke sana tapi acik memang nak ikut la Mak Long..pleaseeeeeee.’

Kasih menayang muka kesiannya.Ditambah lagi dengan air mata yang nak meleleh.

‘Akak pun nak ikut.’

Qazrina tak nak mengalah,cemburu sebenarnya melihat adiknya disayangi oleh Mak Long lebih dari takat yang sepatutnya.

‘Izzah, macam mane ni?’

‘Entahlah Ira..pening Izzah nengok budak berdua nie.’

‘Mama,acik nak ikut Mak Long.Kesian Mak Long sorang-sorang tau.Pak Long kan busy 24jam nanti.’

‘Geliga nya acik nie.Mana tau Pak Long busy 24 jam nie?’Usik Encik Fakrul.

‘Yelah Izzah, cuti sekolah nie.Biarlah acik ikut Ira kalau camtu.Hal persekolahan nanti la Ira uruskan dengan Amir.’

‘Yahoooo.Sayangggg Mak Long’

...........................................................



Qazrina masih memeluk Kasih,tak nak melepaskan adik kembarnya itu.Sejak dari dalam kereta menuju ke KLIA,dia tak nak berjauhan.Walaupun sama-sama degil tapi Qazrina tetap sayangkan Kasih lebih dari dirinya sendiri.

‘Keep calling akak.’

‘Okay.’

‘Email akak everyday.’

‘Set.’

‘YM selalu.’

‘Okay.’

‘Don’t forget me.’

‘Never.’

Pelukan dilepaskan.Baik Qazrina atau Kasih sudah sama memerah matanya.Menahan tangislah tue.Dah namanya kembar, mestilah terasa sangat kehilangan.Sekali lagi mereka berpelukan, akhirnya dua-dua mengalir air mata.Puan Izzah dan Puan Nazirah turut sebak.

5 comments:

  1. hah!!!
    ni msT cter sedey2 gtuhs>>>
    besh r!!!
    nk ag!!!
    hak3...
    nur kasih n nur qazrina...
    swit!

    ReplyDelete
  2. tgk permulaan cum best.
    suke2
    agagaga.comey jerp.
    -na`dz

    ReplyDelete

Any comments really appreciated!