Salam yer semua...sorry la sebab hanna dah makin jrg update blog hanna memandangkan komitmen kerja yang makin banyak.

143, cintakah? - akan di 'hold'.harap semuanya bersabar.

KP - Hanna akan cuba masukkan n3 seterusnya tapi mungkin mengambil masa juga.

иєω єитʀγ :


Cerpen : Al.Fa

KP : Kali Pertama **new..harap dapat mengubat kerinduan pembaca KP..(de ker org yg baca?hahaha)

Lυν,

♥♥Hαηηα


Wednesday, December 24, 2008

opps..not him 13!!

Luqman termenung panjang di beranda rumahnya..

'Ann Nurissa..Ann Nurissa...'

Perlahan dia menyeru nama gadis yang mula mendapat tempat di hatinya itu..Planning nya untuk membalas perbuatan Ann Nurissa telah memerangkap dirinya..memerangkap hatinya!

'Am I fall in love?'

'Yes, u are.'

Spontan dia memandang papa nya yang tersengih di belakangnya.

'Apa papa ni?'

'Papa kenal Luq tue macam mane..Tak pernah lagi Luq bersikap begini.Papa pun naik heran tengok ada jer slip bayaran dari kedai bunga..apa namanya?Lavender Florist?'

Luqman menyelak rambut depannya ke belakang.

'Entahlah pa..Luq pun tak sure tapi sehari tak pandang resah semacam jer..dalam marah tue ade sayang pulak.'

'Good news!!Anak papa dah jatuh cinta..tak lama makan nasi minyak la nie'.

Dato' Ismail tertawa gembira.Luqman tersengih memandang gelagat papa nya.

'Papa, janganlah gembira sangat, pihak yang satu tu tak tau pun.'

'Papa percaya Luq boleh handle punya..tapi jangan sesekali mempermainkan anak dara orang tau.Papa dan mama tak ajar.'

'Yes,boss.'

'Papa turun dulu nak bagitau mama nie.'

Luqman tergelak melihat papanya mengenyit mata..

'Ann Nurissa, adakah kau yang dikhaskan untukku?'

Luqman tersenyum sendirian dan memikirkan apa yang harus dibuatnya untuk menyakinkan Ann Nurissa..

'Argghh,tak sabar menunggu esok.'

3 comments:

  1. hak3...
    sbr luq...
    rahsia demi rahsia akn t'bongkar!
    h0h0h0...

    ReplyDelete
  2. eeeii..
    sporting plak papa dye nieh..
    ske2..

    ReplyDelete
  3. papa die mmg dh xsbr makan nasi mnyak nie.
    agaga.
    -na`dz

    ReplyDelete

Any comments really appreciated!