Salam yer semua...sorry la sebab hanna dah makin jrg update blog hanna memandangkan komitmen kerja yang makin banyak.

143, cintakah? - akan di 'hold'.harap semuanya bersabar.

KP - Hanna akan cuba masukkan n3 seterusnya tapi mungkin mengambil masa juga.

иєω єитʀγ :


Cerpen : Al.Fa

KP : Kali Pertama **new..harap dapat mengubat kerinduan pembaca KP..(de ker org yg baca?hahaha)

Lυν,

♥♥Hαηηα


Saturday, December 27, 2008

Seindah Kasih episod 4

Akhirnya SPM sudah berlalu.Qazrina menarik nafas lega.Bolehlah dia goyang kaki di rumah atau pun cuti-cuti Malaysia.hehe..tak pun melawat Kasih.Qazrina berlari ke tingkat bawah rumahnya lalu menghempas dirinya atas sofa di depan tv.Segera remote control ditekan..yess,akhirnya drama kegemarannya muncul juga.

'Sweetnyer..tangkap cintun aku nengok Jerry nie.'

Qazrina memang minat giler ngan Jerry Yan sejak pertama kali dia melihat drama 'Meteor Garden'.Siap tersengih-sengih di depan tv lagi tue.

'Akak,buat apa tue?'

Sapa Puan Izzah yang baru datang dari dapur.Walaupun kehidupan mereka boleh dikategorikan berada tapi Puan Izzah tak nak mengupah pembantu rumah. Dia lebih selesa menguruskan rumahtangganya.Rasa lebih puas hati bila dia sendiri yang menguruskan kebajikan suami dan anak-anaknya.

'Takde apa-apalah ma.'

'Apa planning akak cuti nie..Result lama lagi nak keluar kan?'

'Tak tau lagilah ma.'

'Nak kerja tak?Hari tu papa bagitau kalau akak nak kerja dengan papa.'

Qazrina memandang Puan Izzah lama.Kerja kat office papa?ish,tak pernah terfikir pun.Digarunya kepala yang tak gatal.

'Serius ke mama?'

'Betullah sayang.Kalau nak,nanti mama bagitau papa.Akak kan tau papa tue busy mengalahkan PM.Kita nama aje sefamily tapi jarang jumpa pun.'

Spontan Puan Izzah tergelak dengan kata-katanya.Qazrina tersenyum melihat mamanya begitu.Rasanya lama juga dia tak bermesra dengan papanya.Ya,papa memang busy!Dipeluk sepenuh rasa sayang mamanya.

'Ma,walau apa pun berlaku,akak takkan pernah meninggalkan mama kecuali maut.'

'Ish,apa akak merepek ni?Kan mama pernah cakap,jangan bercakap pasal ajal dan maut.'

Puan Izzah memandang lama Qazrina yang tersengih di depannya.

'Mama, mengingati itu mesti,kalau dah tiba masa tue, kita tetap akan kembali ke pangkuan-Nya.'

Qazrina masih memeluk Puan Izzah erat.Jemari Puan Izzah mengusap kepala anak nya itu dan berdoa takkan ada yang akan memisahkan mereka selagi dia masih bernafas. Cukuplah sekadar Kasih yang berjauhan dengannya.Kasih,mama rindu!

'Baiklah ustazah kecik.'

'Love you so much, ma.'

'Love you too, akak.'




5 comments:

  1. episod dah smpai 4...
    tp apa yg cuba dismpaikn msih samar...

    ReplyDelete
  2. haah.
    tp mesti permintaan Qaz besar.
    agagga.
    sweet

    ReplyDelete
  3. wa!!!
    nk ag!
    hak3...
    uish>>>
    sebuk mngalhkan pm!!!
    har3!

    ReplyDelete
  4. pendek sgt...:yaty

    ReplyDelete

Any comments really appreciated!