Salam yer semua...sorry la sebab hanna dah makin jrg update blog hanna memandangkan komitmen kerja yang makin banyak.

143, cintakah? - akan di 'hold'.harap semuanya bersabar.

KP - Hanna akan cuba masukkan n3 seterusnya tapi mungkin mengambil masa juga.

иєω єитʀγ :


Cerpen : Al.Fa

KP : Kali Pertama **new..harap dapat mengubat kerinduan pembaca KP..(de ker org yg baca?hahaha)

Lυν,

♥♥Hαηηα


Wednesday, December 24, 2008

opps..not him 3!!

Pepagi lagi Ann sudah menapak ke pejabatnya, bila terfikirkan kerja yang berlambak, dia terpaksa merajinkan dirinya juga. Ann khusyuk dengan kerjanya sambil tangannya memegang karipap sebagai sarapannya pagi itu..siap menyanyi kecil lagi..Ketukan di meja nya menyebabkan dia segera mengalih pandang..

‘Oo mak kau meletup,’segera Ann menutup mulutnya yang terlatah.Sape tak terkejut rupa-rupanya ‘Mamat Kerek’ yang menganggu paginya yang indah itu.

‘May I?’Selamba jer Luqman mengambil karipap di tangan Ann. Bertambah terkejut beruk Ann melihat keselambaan ‘Mamat Kerek’ itu..

‘Wei, pehal nie?Sape bagi kau keizinan nak makan karipap aku?’hah, amik ko sebiji,padan muko..gelak Ann dalam hati.

‘Suka ati I lah and please buatkan I hot mocha,’ Luqman berlalu.

‘Tapi aku bukan nya tea lady la,’protes Ann kegeraman ngan muko cam sembelit jer..

‘Sape boss?U or me?’

‘Ti-tah dijun-jung wa-hai my bo-ss….’Ann membalas ngan sebutan minah salih celupnya sambil menuju ke pantry. Dipandangnya serbuk mocha, Nescafe, gula, chocolate…teng, here u go my boss..hehe..1 spoon mocha, 1 spoon Nescafe, 1 spoon choc, 3 spoon sugar..haha..versi balas dendam ni..

‘Enjoy your drink,boss,’Ann segera mengangkat kaki, tak nak melihat kejadian yang bakal membuahkan ketawanya.

Luqman segera mendekatkan mug ke mulutnya, ingin merasa kesedapan minuman buatan Ann..

‘Burrrr.’

‘What the….?air ape nie?’ Diperhati mug tersebut, gelap jer..haa, mesti nie keja minah tue..melampau nie!!

‘Ann Nurissa, come to my office,’ jeritnya sehingga terlupa hendak guna intercom.Terjengul muka selamba Ann di muka pintu..

‘Yes, what else boss?’Dengan Luqman, Ann memang takde respect punye..dahla Luqman tue pun dua kali lima gak..

‘Cuba U rasa air buatan U nie..’

‘Baru jer lepas minum hot chocolate tadi.’

‘U ni kan…memang dah tak sayang diri ker? I’m your boss, ok?’ Dipandangnya geram si Ann yang hanya setakat hidungnya itu..

‘Mestilah sayang boss…’Ann tayang gigi nya..menahan ketawa melihat baju Luqman yang sudah bercorak indah dek kerana minuman nya..nasib kaulah baju.hehe..

‘Tau la I macam mane ngan U lepas nie,’ Spontan Luqman angkat dari kerusinya. Kaki yang diatur ke arah pintu,terhenti di depan Ann yang tersengih-sengih.

‘U will regret it,’bisik Luqman perlahan. Ann tergelak.

‘I won’t.’

3 comments:

  1. hahahahaaa..
    klako2...
    ske2...
    sweet je downg nieh...
    slambe gile ann...

    ReplyDelete

Any comments really appreciated!