Salam yer semua...sorry la sebab hanna dah makin jrg update blog hanna memandangkan komitmen kerja yang makin banyak.

143, cintakah? - akan di 'hold'.harap semuanya bersabar.

KP - Hanna akan cuba masukkan n3 seterusnya tapi mungkin mengambil masa juga.

иєω єитʀγ :


Cerpen : Al.Fa

KP : Kali Pertama **new..harap dapat mengubat kerinduan pembaca KP..(de ker org yg baca?hahaha)

Lυν,

♥♥Hαηηα


Wednesday, December 24, 2008

opps..not him 8!!

'Ann.'

'Nora.'

Hai,jejak kasihla pulak dorang nie,Fariza mengeluh bila ramai mata memandang gelagat Ann dan Nora yang berpelukan sakan.

'Jom pergi KFC.Lama dah tak melepak kat situ.Teringat masa U dulu, situlah port kita.'

'A'ah..Rindu ngan member yang lain.Nana,apa cerita?'Tanya Ann sambil berjalan seiring dengan Nora.Fariza hanya menurut dari belakang.

'Kau ni memang 'katak bawah tupperware' lah Ann..Nana tue dah pangkat mak orang.Anak dia dah..ni haa.' ditunjuk 2 jari nya di hadapan muka Ann.

'Uish, macam tak percaya jer.Yelah, dulu dia yang paling pendiam,tak kecoh-kecoh macam kita.'

Ann dan Nora melabuhkan punggung di kerusi yang tepi sekali, manakala Fariza bertanggungjawab untuk meng'order' makanan.

'Kau bila lagi?'

'Pasal ni lah aku ajak kau keluar. Kau nak bad news dulu ke good news?'

'Good news.'

'Next week aku akan bertunang.Cuba kau teka sapa bakal tunang aku tue?'

Curious jer soalan Nora nie..Ann cuba memikir..

'Takkan Amir kot.Kau kan dah clash dengan dia 12 kali tau.'

'Amir?Dia dah aku kuburkan dari memori aku,tau?Ingat tak 'Mamat Skema'?

'Is it him?'

'Tak caya ker?hehe..Mamat Skema aka Adam Mukhriz la bakal tunang aku.Dah jodoh Ann.'

Perlahan-lahan Ann teringat betapa mereka segeng selalu membuli Mamat Skema tue..memang betul-betul skema..dari cara dressingnya hingga ke sikapnya yang pendiam dan 'anak mak ' tue..ish, macam mane la rupa dia sekarang nie?Masih begitukah?Hendak bertanya kepada Nora, takut ada yang sensitif pulak.

'Hellloooo...'

'Kau ni kenapa?'

'Biasalah kak Nora.Angau la tue, pagi-pagi dah dapat bunga..red roses lagi tue.'sampuk Fariza sambil tersengih.

'Really?Do I know him?'

Excited pulak minah nie..takkan nak bagitau aku tak kenak 'Mr. Crazy' tue..

'Takde sape-sape.Ok, bad news?'

'Hurmm...Aliff dah menikah last month. Aku harap kau tak terkilan sebab tak dijemput.'

Aliff..sampainya hati kau!Dulu berjanji nak tunggu aku konon.Sekarang siapa yang mungkir janji..sabarlah wahai hati..Ann mengeluh perlahan.Siapa tak tahu Aliff dan Ann memang couple sensasi masa masih menuntut di UITM.

'Kau ok ke Ann?'

'I'm..'

Kata-katanya Ann terhenti bila isyarat sms masuk.Dibeleknya...

-Patah tumbuh,hilang berganti honey-

Aik..cam tau jer HL nie..but sedikit sebanyak sms tersebut melegakan Ann.

-Thanks-

Luqman yang duduk tidak jauh dari situ tersenyum melihat reply Ann Nurissa. Dia yang ber'cap nampaknya membuatkan Ann tidak menyedarinya kehadirannya di situ juga..Entah kenapa, Luqman merasakan permainannya mengenakan Ann Nurissa seakan-akan perangkap untuk dirinya sendiri..

4 comments:

  1. lalala...
    mamat skema>>>
    h0h0h0..
    skema si0t tuhs<
    hwa3~

    ReplyDelete
  2. waaaahhh...
    da tgkp cintan luqman nieh...
    adoyyy....
    ske2...

    ReplyDelete
  3. 2lah nak knekn org ag.
    tgk ati sendri dh kne.
    agagaga
    suke2
    -na`dz

    ReplyDelete

Any comments really appreciated!